Sosiaalipalvelut keskusteluun!

Olen ehdolla Kokoomuksen listalla numerolla 183 Länsi-Uudellamaalla.

Terveys, turvallisuus ja sosiaalipalvelut ovat tärkeitä jokaiselle meistä. ”Ei hyvinvointia ilman tervettä järkeä” on teema, joka kertoo mielipiteistäni olennaisen. Nyt tarvitaan päättäjiä, jotka ymmärtävät arjen haasteita.

Julkisessa keskustelussa on keskipiste terveyden hoidossa, vaikka sosiaalipalvelut ovat monelle meistä niitä jokapäiväisiä palveluita. Toki terveyspalveluita tarvitaan silloin kun sairastuu, ehkä muutaman kerran vuoden aikana.

Sen sijaan sosiaalipalvelut ovat käyttäjilleen jokapäiväisiä arjesta selviytymisen edellytyksiä. Käyttäjiä voivat olla vanhukset, vammaiset, syrjäytyneet tai lapsiperheet. Lapsiperheille annetut palvelut vahvistavat tasapainoista lapsuutta ja huoltajuutta.

Sosiaalipalvelut ovat apuna myös kelle tahansa ennakoimattomissa kriisitilanteissa, kuten toimeentulo-ongelmissa ja perheväkivaltatilanteissa. Tukea annetaan myös päihde- ja mielenterveys- ongelmiin.
Nostan esille vammaisten palvelut, jotka tulee lain mukaan tehdä yksilöllisesti ja vammaista kuullen. Kuljetuspalvelu on vammaiselle itsenäisyyden tae, koska mahdollisuus liikkua on se ”linkki elämään”. Kuinka pystyisit hoitamaan arkesi asioinnit, jos et voi kävellä, pyöräillä tai autoilla? Vammainen hoitaa omat ja perheensä asioinnit yhdeksällä edestakaisella matkalla kuukaudessa.

Meillä Espoossa kuljetuspalvelua on hoitanut hyvin huonosti jo lähes vuoden ajan Kulkukeskus. Sitä emme saa siirtää koko läntiselle Uudellemaalle! Sen sijaan kuljetuspalvelu tulee hoitaa monituottajamallia hyödyntäen, jolloin valinnanvapaus toteutuu ja tuottajat kilpailevat keskenään palvelun laadulla.