Aluevaali kamppanjani 2022 on alkanut

Olen asettunut ehdolle Aluevaaleihin 2022 Länsi-Uudellemaalle. Puolueeni on Kokoomus.

https://mbasic.facebook.com/Aluevaaliehdokas-2022-Kaisa-Penttil%C3%A4-112068324630051/

Olen näin aluksi opiskellut ja hakenut tietoa ja ymmärrystä, miten uusi Hyvinvointialue malli tulee toimimaan ja mitkä toiminnot siirtyvät kunnilta Hyte-alueelle.

Minulle tärkeitä asioita, joita tulen ajamaan oman kokemusasiantuntijuuteni pohjalta ovat Sosiaalipalveluihin, terveyteen sekä turvallisuuteen liittyvät kysymykset. Nämä kaikille meille tärkeät asiat tulee tehdä yksilöä kunnioittaen, mutta taloudellisesti, jotta palveluita riittää kaikille.

Tulen kertomaan näkemyksiäni yrittäjyydestä, 1-tyypin diabeteksen vaikutuksesta perheissä, vammaisten ja pitkäaikaissairaiden asioista sekä omaishoitajien jaksamisen tukemisesta.

Elämäni ensimmäinen Vaalikone-kysely on nyt täytetty. Sanoman kone oli saavutettava, pystyin tekemään sen itsenäisesti ruudunlukuohjelmalla. Olen siitä onnellinen. Saavutettavuus onkin yksi vaaliteemani, jotta voimme toimia arjessa itsenäisesti. Saavutettavat palvelut säästävät resursseja niille, joille digipalvelut eivät ole vaihtoehto. Henkilökohtainen ja puhelin palvelu on kuitenkin oltava saatavissa jokaiselle tarvittaessa.

Iiriksessä joulukarnevaalit ti 7.12

HUNin Joulukarnevaalit valtaavat kahden vuoden tauon jälkeen Iiriksen!

Aika: tiistaina 7.12.2021 klo 10 – 14.

SokkoTaito on paikalla ja pöydältä löytyy näkövammaiskäsitöitä, kotileivonnaisia, kotisinappia,kuivattuja herkkutatteja ja tyynykaiuttimia.

Meille käy käteinen, kortit ja MobilePay.

Paikka: Iiris-keskus, Marjaniementie 74, Helsinki.

Mutta mitä siellä tapahtuu?

Näkövammaiset käsityöläiset myyvät itse tekemiään käsitöitä ja muita kotitekoisia tuotteita. Jokaisella 23 myyjällä on oma myyntipöytä.

Mukana menossa on myös kirppis.

Joose Ojala esiintyy harmonikkansa kanssa Valo-tilassa klo 10.30 – 11.00 ja 12.00 – 12.30.

Maksuton kahvitarjoilu karnevaalivieraille on Valo-tilassa muulloin paitsi harmonikkaesitysten aikana.

Niskahieronta rentouttaa niskan ja hartiat.

Käsillä-valmennuksen kurssitöiden näyttelyn avajaiset ovat Iiriksen 3. kerroksen näyttelytilassa klo 11-11.30.

Annansilmät-Aitta -käsityömyymälä on avoinna klo 10-17.

Aviris -apuvälinemyymälä on avoinna klo 10-15.

Huom. Ota reilusti käteistä mukaan, kaikilla myyjillä ei ole korttimaksulaitetta!

Lämpimästi tervetuloa!

Järjestää: Helsingin ja Uudenmaan Näkövammaiset ry

Puimalan Joulumaa 11.12.

Puimalan Joulumaa 11.12.

SokkoTaito on paikalla näkövammaiskäsitöiden ja kotileivonnaisten kanssa!

Ylästöntie 28, 01510 Vantaa

Puimalan Joulumaa järjestetään tänä vuonna lauantaina 11.12. klo 10.00–15.00. Tänäkin vuonna Puimalassa on monipuoliset joulumarkkinat, Backaksen puoti ja jouluisia herkkuja, Megamuskari muskariope Tuuli Paasolaisen ja pianisti Sergei Sokolovin johdolla (ikäsuositus: 0-7-v. Kesto: 35 min), musiikkiesityksiä, joulupukki, talutusratsastusta sekä tietenkin kinkkubingo!

Alustavaa aikataulua

klo 10-15 Joulumarkkinat

klo 10-13 Joulupukki paikalla

klo 10.15 Megamuskari muskariope Tuuli Paasolaisen ja pianisti Sergei Sokolovin johdolla.

klo 12.00 Kinkkubingo

klo 14.00 Mystica – naiskuoro

Joulumaahan on kaikille vapaa pääsy.

Lämpimästi tervetuloa koko perhe viettämään jouluista päivää kanssamme!

Joulupolku Herttoniemen kartanolla 4.12

https://dotdot.fi/suomeksi/ajankohtaiset_tapahtumat/joulupolku_herttoniemen_kartanolla/

Sokkotaito on täällä ja pöydältämme löydät näkövammaiskäsitöitä, harjoja, koreja, koirien puruleluja.

Kotileivonnaisia, kuivattuja herkkutatteja, sinappia ja hilloja.

Joulupolku Herttoniemen kartanolla 2021

lauantaina 4. joulukuuta

Helsingin tunnelmallisin joulutapahtuma järjestetään nyt kahdettatoista kertaa lauantaina 4. joulukuuta klo 12-16 Herttoniemen kartanolla!

Tervetuloa 1810-luvulle seuraamaan vanhanajan jouluvalmisteluita Herttoniemen kartanolla!

Joulupolku johdattaa kävijät kauniin Herttoniemen kartanon tilusten läpi, erilaisten ohjelmanumeroiden luo. Tutustu Knusbackan maalaistalon jouluvalmisteluihin jossa Nuuttipukki harjoittelee, osallistu tonttukouluun, piirileikkeihin ja Cronstedtin aarrejahtiin- onko kultaa haudattu puutarhassa, kuten legenda kertoo? Alueella liikkuu myös historiallisia hahmoja – ehkä saat tavata itse amiraali Cronstedtin tai hänen tyttärensä Heddan, joka on kutsunut tunnetun oopperalaulajan kylään? Voit myös pysähtyä nauttimaan pop up- ohjelmanumeroista ja musiikkiesityksistä kuten Tiernapojista ja poiketa ravintola Wanhaan Myllyyn.

Seuraamme aktiivisesti koronapandemian kehittymistä sekä viranomaisten määräyksiä.

Tapahtumassa noudatetaan viranomaisten ohjeistuksia. Kävijöitä pyydetään jäämään kotiin, jos he ovat sairaita tai heillä ilmenee oireita. Yli 6-vuotiaiden tulee käyttää kasvomaskia tapahtuman sisätiloissa.

Hyvä tietää ennen joulupolulle saapumista

Joulupolun ohjelma toteutetaan osittain ulkona, joten on hyvä pukeutua lämpimästi! Voitte halutessanne pukeutua tontuiksi tai jouluenkeleiksi. Taskulamppuja voi tuoda mukaan.

Vapaa pääsy.

Osoite: Linnanrakentajantie 12, 00810 Helsinki

HUOM! Parkkipaikkoja rajoitetusti (Puutarhanikkarit ja Herttoniemen kartano)

Julkinen liikenne: metro Herttoniemeen sekä 10 min. kävely.

Tuusulassa Krapilla ja Onnelassa

SokkoTaito on useina viikonloppuina yhdessä Heidin kädenjälki kanssa Onnelan pihapiirissä omalla myyntipöydällään. Myynnissä näkövammaiskäsitöitä.

https://krapi.fi/joulupuisto/Joulupuiston myyjäisalueelle, kahvilaan sekä Impivaaran joulutaloon on

Krapin Joulupuisto

Joulupuistossa voi virittäytyä joulutunnelmaan marraskuun lopusta lähtien. Krapin pajalaiset ovat tuottaneet elämyksiä koko perheen koettavaksi. Tutustu Tuusulanjärven tonttujen tarinoihin tonttumetsässä, tervehdi joulupukkia, nauti höyryävä lasillinen glögiä, seuraa esityksiä, seikkaile joulupihassa, lähde hevosajelulle ja tee ostoksia paikallisilta käsityöläisiltä. Suurin osa ohjelmasta järjestetään ulkona, Krapin Onnelan pihapiirissä, sunnuntaisin vierailevat musiikki- ja teatteriesitykset nähdään Onnela-salissa, sisätiloissa.

Joulupuiston myyjäisalueelle, kahvilaan sekä Impivaaran joulutaloon on vapaa pääsy.

Joulupuisto on avoinna:

la 27.11.- ke 22.12.21:

• Adventtiviikonloppuisin; lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11-17.00

• maanantaina 6.12. klo 11-17.00

• keskiviikkona 22.12. klo 17-20.00

Annalan perinteinen joulutori

Annalan perinteinen joulutori

Tervetuloa Hyötykasviyhdistyksen Joulutorille!

Paikka: Annalan puutarha, Hämeentie 154

Ajankohta: lauantai 27.11.2021 klo 11.00 – 15.00,

Tunnelmallisessa Annalan J-talossa on perinteinen joulutori, jossa esimerkiksi sadonkorjuutuotteita, käsitöitä, joululeivonnaisia ja koristeita.

Telttakahvilan tarjonnassa mm perinteinen joulupuuro, kahvia, glögiä ja pikkupurtavaa.

SokkoTaito on ulkopaikalla ja pöydältä löytyy näkövammaiskäsitöitä: käsin sidottuja luonnonkuituisia harjoja ja koreja sekä ekopuuvillaisia puruleluja koirille.

Kotileivonnaisia, hilloja ja kotisinappia sekä kuivattuja herkkutatteja.

Liven joulumyyjäiset Leppävaarassa 20.11 klo 10

Ammattiopisto Liven joulumyyjäiset pidetään lauantaina 20.11.2021 klo 10-13 ammattiopisto Liven Leppävaaran toimipaikassa, osoitteessa Kiannonkatu 2, 02650 Espoo. Pääsisäänkäynti on pihan puolella toisessa kerroksessa, missä myös myyjäistilat sijaitsevat.

SokkoTaidon pöydältä löydät näkövammaiskäsitöitä, kuten koreja, ekopuuvillaisia puruleluja, koivulöylypusseja ja mattopiiska koruja ja avaimenperiä. Herkkujakin löytyy: kuivattuja syksyn herkkutatteja, pihlajanmarja hyytelöä, kuusenkerkkäsiirappia, kotisinappia sekä uutuutena taivallista salaatinkastiketta!

Pöydältä löytyy myös tyynykaiuttimia sekä runsas valikoima neuleita, kuten sukkia, käsineitä, kynsikkäitä ja säärystimiä.

Maksutapa: käteinen, yleisimmät pankkikortit ja MobilePay.

Tervetuloa!

mmattiopisto Liven joulumyyjäiset pidetään lauantaina 20.11.2021 klo 10-13 ammattiopisto Liven Leppävaaran toimipaikassa, osoitteessa Kiannonkatu 2, 02650 Espoo. Pääsisäänkäynti on pihan puolella toisessa kerroksessa, missä myös myyjäistilat sijaitsevat.

SokkoTaidon pöydältä löydät näkövammaiskäsitöitä, kuten koreja, ekopuuvillaisia puruleluja, koivulöylypusseja ja mattopiiska koruja ja avaimenperiä. Herkkujakin löytyy: kuivattuja syksyn herkkutatteja, pihlajanmarja hyytelöä, kuusenkerkkäsiirappia, kotisinappia sekä uutuutena taivallista salaatinkastiketta!

Pöydältä löytyy myös tyynykaiuttimia sekä runsas valikoima neuleita, kuten sukkia, käsineitä, kynsikkäitä ja säärystimiä.

Maksutapa: käteinen, yleisimmät pankkikortit ja MobilePay.

Tervetuloa!

Toiveikasta uutta vuotta 2021

Hyvää Uutta vuotta 2021 ja kiitos asiakkaille ja yhteistyötahoille erityisen omituisesta vuodesta 2020.

SokkoTaidon koronavuosi kului tuotteiden valmistamisessa ja varastojen kartuttamisessa. Pääsimme joulun alla kuitenkin pitämään puotia K-supermarket Mankkaalla ja siellä oli iloisia jälleennäkemisiä vakioasiakkaiden kanssa. Toimimme siellä hyvin suojatusti ja pidimme huolta turvallisuudesta.

Koska SokkoTaidon kaikki syksyn markkinat peruttiin, järjestimme kolmena viikonloppuna pop-up joulupuodin kotiportilla Kilossa. Tehokkaan facebook mainonnan ansiosta, tuli moni kilolainen tutustumaan näkövammaiskäsitöihin ja monet tuotteet löysivät tiensä pukin konttiin.

Suunnataan nyt katseet uuteen vuoteen toiveikkaina ja pysytään terveinä.

turvallisuudesta huolellisesti

Joulun aikaa

Joulun aika on ollut SokkoTaidon tärkeintä markkinointiaikaa, mutta tänä vuonna ovat kaikki myyjäiset ja markkinat peruttu. Toiveena vielä on, että 21.12 2020 pääsisimme vielä Mankkaan K-supermarketin propaikalle myymään.

Tuotteita voi ostaa suoraan lähettämällä postia osoitteeseen myynti. Posti kyllä kuljettaa.

Tämän lisäksi pihapuoti on ollut avoinna viikonloppuisin Kilossa Lansankalliolla. Tiedotusta on ollut Puskaradio Kilo Espoo facebook-forumilla.

Pysytellään kaikki terveinä ja suojataan itseämme ja toisiamme vastuullisella toiminnalla.

Joulun odotusta kaikille!